längtan

Hej igen! 
 
Nyhemkommen från Rhodos med underbara minnen med mina bästavänner. Gick sjukt snabbt dock och nu är jag hemma igen till min vardag, jobb och förberedlser inför USA. Som ni ser här på min blogg är det idag 65 dagar kvar tills jag åker, helt jävla sjukt hur snabbt tiden går. I onsdags var jag iaf hos läkaren tog TBE-testet, var som en liten spruta och så spända det lite i armen, om man fick en bubbla efter 72 timmar så skulle man behöva ta sprutan emot detta (tuberkolos) men det behövde inte jag hehe, det här testet var gratis vikket kändes väldigt nice! 
 
I fredags däremot var jag på min allmäna hälsodeklaration som kostade 670kr, läkaren fyllde i mina papper, kollade vilka vaccinationer som jag hade tagit och kolla på hjärta och lungor och blodtryck, och han tyckte att det verkade som att jag hade bra konidtion, haha årets jävla skämt. Har inte rört mig på ett bra tag, inte ens cyklat haha. Iaf, nu är nästan allting klart som är de viktigaste sakerna att göra inför mitt år i USA, älskar att jag är en sån person som vill göra allting i god tid. 
 
Just nu så längtar jag bara, längtar så jäva mycket tills jag bor i den mäktigaste landet i hela världen, tills mitt jobb består av att ta hand om två underbara tjejer istället för att prata med så korkade och otrevliga kunder att man bara vill skrika på dom. Längtar tills mina helgoroblem blir om jag ska stanna i Washington DC över helgen eller åka in till New York, shit vilka problem. Längtar till att få lära känna nya människor, att få uppleva amerikanska traditioner, gå till Starbucks varje dag, äta frozen yoghurt, plugga på ett amerikanskt collage, att få julhandla i new york, att bo i ett sjukt stort hus, att åka till världens finaste karibiska Ö och samtidigt umgås med barnen, att få lära Annabel svenska, att få se mkna värdbarn utvecklas och växa upp. Längtar efter att få slippa den här lilla staden Enköping med 3 klädaffärer, 1 nattklubb, 3 restauranger, 0 saker att göra, med 40 000 invånare där alla känner alla, Men mest av allt så längtar jag efter att få uppleva allting, allting som har med USA att göra. Att få bo i ett helt främmande land är en sån upplevelse i sig. Fan, vad jag längtar. 
 
 
 

Bilder

Rhodes

Hej. Jag är i Rhodos med mina bästavänner. Idag var vi på vattenland och nu ska vi äta mat och dricka vin på en fin restaurang. Jag älskar dom. Hejdå

RHODOS

Om 1 timme och 45 minuter sätter jag mig i bilen emot flygplatsen för att spendera en helt underbar vecka med mina älskade vänner! Åh vad det här kommer bli underbart, can't wait until we're there!!

Seperationsångest

Jag hatar att vara så gammal. Jag önskar att jag var 14 år igen, att vi inte hade tagit studenten och snart ska splittras. Jag försöker att inte tänka på dig, men det är svårt att inte göra det. Hur i helvete ska jag klara mig utan mina vänner i ett år? Dom bästa vännerna som finns, hur ska man klara sig utan att inte kunna prata med dom när man har problem eller om något spännande som hänt. Självklart finns det skype osv, men det är inte samma sak. De flesta har jag känt i 6-7 år, andra längre och andra kortare, och det känns så förbannat tråkigt att vi nu kommer åka och göra olika saker runt om i landet och världen och inte längre vara samma ''gäng''. Alla störda, roliga, konstiga saker vi har gjort, alla minnen vi har.
 
Visst, det är bara ett år och jag kommer hem sen, men vem säger att mina vänner kommer vara kvar i Enköping när jag kommer hem? Även om det är de, så vill inte jag bo kvar i Enköping, men jag vill inte flytta till en annan stad i Sverige och behöva skaffa nya vänner, och sen veta att man kanske kommer bo där hela sitt liv. Det är en annan sak att jag skaffar nya vänner i USA för då är jag där i ett år och ska träffa nya människor osv. Egentligen vill jag inte umgås med mina vänner någonting innan jag åker, för jag inser bara hur mycket jag kommer sakna dom. Som t.ex. förra helgen när vi hade kräftskiva, jag har 10 underbara videosar på er och jag mår dåligt när jag kollar på dom, för jag vet hur mycket jag kommer gråta i USA och få hemlängtan om jag kollar på dom. Jag kommer inte längre kunna föra med mina älsklingar, gå ut på all in, vara alldeles för full och dagen efter prata om vad man gjorde för störda saker. Och det är inte länge kvar tills allting kommer bli så förändrat, även om vi inte vill. För jag vet att många av oss vill åka ut i världen och göra saker.
 
Det är därför jag är så jävla glad att vi ska åka till Rhodos på tisdag. Vi får en hel vecka tillsammans och vi kommer skapa så jävla fina minnen som jag aldrig kommer glömma. Att vi kommer ha sju kvällar tillsammans där vi sitter och förar, går ut på en krog, och pratar dagen efter om allt stört som hänt, fast nu blir det förmodligen 10 gånger bättre. Billigare alkohol, bättre krogar, varmare, roligare människor och istället för att föra i en soffa och dricka groggar så sitter vi i värmen på balkongen och dricker cider. Resan kommer bli så jävla bra
 

Blev ett väldigt långt inlägg nu, men jag får panik av att tänka på att jag ska snart ska lämna allting, lämna er. Jag kommer inte kunna sitta i bilen i flera timmar och prata med Bella om allt och inget, jag kommer inte bo två meter ifrån Ida och bara vara allmänt störda, jag kommer inte kunna prata med Madde om hur läskigt det ska bli att åka till Afrika och USA. Jag kommer inte kunna sjunga Älgen hans med mina älskade vänner, jag kommer inte kunna skratta med dom. Fan. Fan va ont det gör att veta att jag kommer missa så mycket roligt, att jag inte kommer kunna skratta med dom så mycket att jag får ont i magen.
 
Jenny åker till London om 2 veckor (!!!!!!!), Madde och Bella åker till Afrika om mindre än en månad och ingen av dom kommer hem förän jag åker. Jag måste alltså säga hejdå redan om någon vecka, får tårar i hela ögonen när jag skriver det här. Hur ska jag kunna säga hejdå? Säga hejdå till människor som har funnits vid min sida varenda dag i flera år, människor som jag räknar som min andra familj, hur?
 
Att jag ska behöva lämna alla mina andra vänner, min bästavän, min pojkvän, min familj är ett problem som jag inte kan tänka på än, det är trots allt 78 dagar kvar så det känns inte så hemskt, jag behöver inte tänka på det nu. Men ni andra tre som åker innan mig måste jag säga hejdå till snart, och det suger så jävla mycket.
 
Jag ville bara säga att jag älskar er, mina älskade vänner, och jag kommer aldrig sluta älska er, vart vi än är i världen. Ni har gjort mitt liv 10 gånger bättre än vad jag trodde att det skulle kunna bli, utan er skulle jag vara så jävla lost, fyfan, vad hade jag gjort om jag inte hade er?
 
 
 
 

Vienna

"In July 2005, CNN/Money and Money magazine ranked Vienna fourth on its list of the 100 best places to live in the United States."
 
Vill även tillägga att i Vienna så ligger det ett shoppingcenter som heter Tyson's corner Center som är det stöesta i hela Washington, har över 300 affärer, är över 200 000 kvadratmeter stort och är det femte största köpcentret i HELA usa!!!
Hur awesome????
 

11 augusti

Hej på er!


Känner att jag måste uppdatera lite ibland så de tinte blanda llt för tråkigt (om det ens är några som läser). Har jobbat hela helgen och ska snart till jobbet igen, igår var jag med min gamla klass (som jag tog studenten med dvs, känns så konstigt att säga gamla), men jag körde mina fulla kompisar och åkte hem vid 12! Min syster har varit hemma i Enköping hela veckan och blev så ledsen när hon åkte hem i Fredags. (som är min bästavän och bor i Göteborg), Jag började tänka på hur mycket det suger att hon bor 4 timmar ifrån mig, sen började jag och Bella skriva med varandra om hur mycket vi kommer sakna varandra. Hon och Madde åker till AFrika den 15 september och kommer hem den 14 november (vilket är 9 dagar efter jag åkt) så jag måste alltså säga hejdå till dom om bara en månad, och känslig som jag är så blev jag så ledsen när vi pratade om det och fick panik. Fattar inte hur jag ska klara mig utan dom, går inte, vill inte ens tänka på det för det slutar alltid med att jag börjar gråta. Har sån jävla seperationsångest. Fyfan. Aja
 
Idag åt jag donken till lunch (så jävla gott så bryr mig inte om att vi åker till Rhodos snart hehe), och snart ska jag jobba! Nyss så städade jag ut min garderob och slängde en hel stor säck med kläder, kändes som att det var dags, trots att det bara var någon månad sen jag rensade sist. I fredag så köpte jag nya kläder för ca 2000 kr så kände att det var bäst att få ut det gamla och in med det nya dvs!
 
Nu ska jag äta stuvade makaroner och falukorv, har varit sugen på det i flera veckor!!
 
85 dagar kvar
 
För och efter bilder på min garderob!
 

Visum

Idag fick jag ett sms om att min visum gick att hämta ut på Coop så det första jag gjorde efter jobbet var att åka ut och hämta det. Öppnade det snabbt i bilen för att kolla på det och ser att bara mitt pass ligger där i (När jag läst på andra bloggar har det alltid varit ett seperat pappet och det stod även att det skulle vara separata papper i kuvertet) men när jag kollade i passet så låg det där!! 😍😍😍 Det enda jag har kvar att göra nu är i princip Hälsodeklarationen och TBE-testet, känns så bra!! Har förövrigt bokat resa till Rhodos med mina älskade vänner den 20e augusti (Bara 20 dagar kvar!!!) ska bli så jävla underbart att komm bort från jobbet och att få vhansen att spendera en hel vecka men nästan alla mina älskade vänner innan jag åker ifrån dom ett bra tag, kommer bli så jävla underbart💕
 
Här får ni en lista på vad som ska göras innan man åker som Aupair i USA! 
 
[x] Fixa visumpapper
[x] DS2019
[x] DS160
[x] Boka tid på ambassaden
[x] Fixa visum
[x] Ringa skatteverket och be om "120 personbevis med alla relationer"
[x] Kuvert och "Skicka direkt rek" som man beställer och skriver ut från posten
[x] Göra non immigrant visa checklist 
 
[ ] Växla pengar till dollar
[x] Kontoutdrag
[x] Betala visum
[x] Besöka ambassaden 
[x] Få hem visumet 
[ ] Presenter till värdfamiljen (vet inte vad jag ska köpa!!) 
[/] Beställa internationellt körkort (10 dagar innan avresa)
[x] Köpa resväska 
[x] Köpa adapter
[ ] Skriva packlista 
[ ] Packa 
[/] Aupair online training (håller på)
[/] Pre departure project (håller på)
[x] Boka hälsoundersökning 
[ ] Göra hälsoundersökning 
[ ] Betala flyg och försäkring 
[ ] Jobba sista passet på mitt jobb
[ ] Säga hejdå
[ ] Åka
 
 

Tre månader

Då är det nu mindre än tre månader kvar tills jag sätter mig på ett flyg mot New York City! Feeling exiteeeeeed

RSS 2.0