Finest hour

Idag är det bara 4 dagar kvar, nu är det inte ens tvåsiffrigt längre. Nu är det 4 dagar kvar tills jag sätter mig på planet emot New York och lämnar allting här hemma. Samtidigt som det känns så jävla svårt, jobbigt, och tråkigt att lämna allting här hemma, så känns det samtidigt så fruktansvärt roligt, spännande och häftigt att jag snart åker. Jag kommer förhoppningsvis uppleva mitt bästa år i hela mitt liv. Jag önskar bara att mina nära och kära skulle kunna följa med, speciellt min pojkvän. Funderar på att packa ner honom i resväskan.

På tal om packning så började jag packa idag, men det var så svårt att veta vart man ska börja och fick inte riktigt ihop det. Men har börjat med packningen iaf! Även svårt att få ihop så att man kan träffa alla och säga hejdå.. Imorgon ska jag dock säga hejdå till mina älskade vänner! 

Nu ska jag äta middag med mamma! Puss



Sweeter

Hallå!
 
Är nu hemkommen från Stockholm och Göteborg. Stockholm var hur bra som helst, och Göteborg var ännu bättre. Bestod av bowling, drinkar, shopping, mat, fest, vampire diaries, dansshow osv, älskar verkligen göteborg, så jävla kul varenda gång jag är där. När jag skulle åka hem igår blev det storm i Göteborg vilket ledde till att alla tåg var inställda, fick då alltså sitta på stationen 15.30-23.20, min buss kom 23.20, framme i sthlm 06.20, och fick sen ta tåg från Sthlm till Enköping så var hemma i Enk 07.45 ungefär, fyfan säger jag bara. 600 kr fattigare (får ingen ersättning :)))) ) och en resa som tog 12 timmar så är det jävligt skönt att vara hemma. Men det var nästan värt det för jag hade det så jävla bra i Göteborg! 
 
Idag ska jag ha avskedsmiddag med dom från mitt jobb, känner redan nu att jag kommer bli blödig haha. Fick även ett mail igår av mina värdföräldrar som var en inbjudan till Annabels 6 års kalas som skulle vara ett ''spa-party'', kommer bli grymt kul känns de som! Nu är det väl snart dax att börja packa!!
 
Btw, träffade ju tjejerna i Sthlm som jag åker samtidigt som, var först själv med emma i några timmar sen kom de andra två tjejerna, väldigt trevligt. Nästa gång vi ses är i New York, sjuuuuuuuukt!!!! 
 
Pusssssssssss! 
 
Världens finaste present från min syster! ''Våran låt'' Soldier av Gavin degraw, som min syster även har tatuerat. 
 

Stockholm








Make a move

Om två ynka veckor så flyttar jag hemifrån, till USA. Att jag ska bo i USA, lämna allting som jag defininerar som tryggt, alla mina vänner, familj, nära och kära. Att jag ska åka till ett land jag aldrig varit, bo hos en familj jag knappt känner, och ta hand om två barn jag knappt heller känner. Åka ifrån allting för att skapa ett nytt liv i ett år, det är så jävla konstigt. Jag har fortfarande inte insett att jag ska åka. Jag vet, jag ska inte ha höga förväntingar, men kan inte hjälpa det. Helvete vad kul. Vill bara åka nu så jag kan få uppleva allting. Jag sitter bara hemma och väntar på att få åka, jag vill åka nu så jag kan få uppleva allt. Att få lära känna massa nya människor, även om jag tycker att det är lite halvläskigt haha. Jag tror verkligen att det här kommer bli så bra. Men fyfan, jag ska flytta till USA!!!! (SÅ SJUKT)
 
I alla fall, ikväll åker jag till min bästa Emma som bor i sthlm nu för tiden. Stannar där två nätter, och på onsdagen när hon går till jobbet, ska jag träffa den andra Emma från Småland och äta lunch osv, sen ska vi träffa de andra två tjejerna som åker samtidigt som oss! Ska bli as kul! Kommer hem på ons kväll, på torsdag åker jag till Göteborg till min älskade syster och stannar där tills på måndagkväll SKA BLI SÅ KUL!
 
Göteborg är förmodligen mitt hem efter USA, min syster har ett förstahands kontrakt på en lägenhet i Göteborg som hon ska bo i tills 1a maj, sen flyttar hon in i sin nybyggda lägenhet som hon (och pappa) har köpt. Och om jag vill och allt går enligt våra planer, så ska jag få bo i hennes förstahandskontrakt lägenhet i Göteborg (!!!!)
(för bra för att vara sant)
 
Puss och kram (Förlåt för att jag alltid skriver så mycket men dom som känner mig vet att jag alltid skriver as mycket..)
 
Bild på mina kära chopisar från personalfesten hemma hos mig, så mycket kärlek (Saknar bella så mycket att det gör ont) (Känns så konstigt att ha slutat på jobbet)
 
Jag och min älskade syster x 2
 
 

Follow through

Tjenaaaa
 
Igår fick jag mina flygtider (!!!), fick dom på jobbet, blev sjukt exalterad och ville verkligen kolla på mobilen men fick vänta lite haha... Blev både glad och ledsen när jag såg. Jag åker 17.35 från Sverige (fett konstig tid, med tanke på att nästan alla åker på morgonen), MEN jag mellanlandar inte utan åker direkt ill NYC vilket betyder att min resa blir ca 6 timmar kortare, vilket är otroooligt skönt. Att slippa sitta och vänta i 6 timmar i t.ex. london och istället åka direkt från Sverige till USA, jävligt skönt faktiskt. Dock är jag ledsen också, för det här betyder att jag kommer åka HELT själv till USA.. att jag inte kommer möta några av de andra svenskarna innan jag är i New york, vilket suger as mycket. Jag och emma har förbannat oss jävligt mycket över det här... Menmen, man får se det på den ljusa sidan, och blir ju jäkligt skönt för mig att ''bara'' flyga 8 timmar. SHIT vad verkligt det känns, nu när jag fått mina flygtider och allt!!!
 
Slutade på jobbet igår, va fan jobbigt haha. Men skönt också. Fick tårar i ögonen när Ida kramade mig, tur att jag ska ha avskedsmiddag med mina chopsisar. Emma kommer även till sthlm nästa vecka för att fixa visum så ska förmodligen träffa henne då, ska bli askuuuul!
 
Var även iväg idag och gjorde en synundersökning (inte gjort en på 2 år snart), synen hade blivit sämre, så köpte två par nya glasögon, men pappa betalade hälften så kändes ändå helt ok! Åkte även runt och köpte massa nödvändiga saker till USA, 350kr fattigare, kändes fan. Nu är det näraaaa!!! 16 DAGAR!!
 
 
 

Belief

Lite info angående min resa till USA hittades i min inkorg idag! Fick reda på att det är 4 personer från Sverige den 4e november, två från Göteborg och en från Köpenhamn. (Hon emma som jag pratar med ganska ofta är hon som ska åka från Köpenhamn!) Detta betyder att jag åker själv från Arlanda... men jag möter de andra där vi mellanlandar så det känns ändå helt okej! Ändå den flygturen som är längst och jobbigast, så skönt att man inte åker den själv iaf! Fick även ett långt mail med massor med info om flygturen, vad som händer när man landar osv, as jobbigt att läsa men nu känns det verkligen att det närmar sig, vill bara ha mina flygtider nu!! 
 
Emma är så sjukt skön, smsar med henne hela dagarna, tror vi kommer ha så jävla kul i new york!! synd bara att vi inte bor närmare varandra, diggar henne starkt (som emma brukar säga ;)). haha. Idag är det tre veckor kvar, omg. Längtar så sjukt mycket. Vill bara åka nu och uppleva allting, kommer bli så bra!! Fick frågan igen idag hur det känns, mitt svar löd: Overkligt, underbart, sjukt, asbra, jobbigt också men mest amaziiiiing!! 
 
Det jobbigast är att ta farväl av mitt hjärta, min pojkvän, mitt allt. Det är helt insane hur kär och hur mycket man kan älska en människa efter mer än två år tillsammans (och känt varandra i tre). Känner i varenda muskel, nerv och led att han är mitt livs kärlek. Mannen i mitt liv, Egentligen vill jag inte lämna dig. Men vi måste, i alla fall för ett tag.
 
"Eller har inte hunnit blivit jobbigt än för förtränger att jag ska åka ifrån Jesper, det är så fruktansvärt att jag inte kan tänka på det. men, det jobbigaste kommer vara att säga hejdå, och sen den första veckan, sen kommer det bli bättre och även om det är sjukt att jag ska leva "utan" honom så är jag helt säker på att vi kommer klara det galant, är så säker på oss. Kanske nyttigt att sakna varandra också"
 
"Ja alltså det är klart att det kommer bli jobbigt i början! Men jag tror att man måste göra något för sig själv för att kunna uppskatta den andra 😃 och ja det är nog väldigt nyttigt! "
 
tror det blir awesome!! 
 
Sorry för allt babbel. PUSS! (TRE pass kvar på mitt jobb, hallelulja!!) 
 
 
 
 

Presenter

Innan jag hade fixat alla presenter till min värdfamilj tyckte jag det var så svårt att hitta på saker att köpa. Så tänkte dela med mig om vad jag har köpt, men kan tyvärr inte lägga ut bilder då min värdfamilj vet att den här bloggen existerar! 
 
Till min minsta, Victoria, som är två år. Har jag först köpt en Sverige tröja och sen ett älggosedjur med en svensk tröja på sig.
 
Till min äldsta, Annabel, har jag köpt en Pippi bok på engelska och en sverige tröja. Har även köpt ett smyckesskrin där man kan göra sina egna halsband och armband för hon fyller 6 år två dagar efter jag kommit dit.
Till mina värdföräldrar har jag först köpt en bok om Sverige och två ljuslyktor från Kosta boda! Är väldigt nöjd med presenterna, hoppas dom gillar dom bara :)
 
Ska även tillägga att jag har hittat en tjej som åker samtidigt som mig, eller hon åker från Göteborg så vi kommer förmodligen bara åka på samma flyg där vi mellanlandar men ändå den flygturen som är längst och jobbigast!. Hon heter iaf Emma och vi har pratat så sjukt mycket med varandra och har bytt telefonnummer osv, hon är sjukt rolig och trevlig och känns som vi har känt varandra mer än några dagar! Men det känns grymt bra att jag vet någon som åker samtidigt som mig!!
 
Idag är det även min födelsedag så, happy birtyday to me!!
 
 

8 oktober

27 dagar kvar, herregud. Folk frågor hur det känns, men det går inte riktigt att beskriva. Man förstår inte att man kan åka, och jag tror alla aupairer känner såhär. Jag kan inte riktigt få in i mitt huvud att jag om 1 månad står på New yorks gator. Att jag snart går runt på gatorna i USA, pratar engelska hela tiden och får uppleva den amerikanska kulturen. Det känns så overkligt men så underbart. Vill bara åka nu! Förmodligen mitt största äventyr någonsin, och snart börjar det!!
 
I lördags skypea (hur fan stavar man det) jag med min värdfamilj i 30 minuter ungefär, och nu känns det bara ännu bättre. Vi pratade allmänt om hur det skulle bli när jag kom dit, om schemat, om barnen, om mitt rum som dom håller på och gör om så det blir större och finare med ny tapet och så. Annabel visade mig hur duktig hon var och kunde stå i brygga och så säger hon ''Sara I want you to take care of me''. Åhh lilla hjärtat. Hon verkar vara en sån härlig tjej. Större delen av samtalet pratade jag med mamman och pappan eftersom vi hade lite saker att diskutera och de ville inte att barnen skulle komma och ''störa'' hela tiden haha. 
 
Sen säger min värdpappa ''Don't get your hopes up but we are probably gonna go to Florida in Mars. Go to disney world and lay on the beaches, but only maybe so don't get your hopes up''. Jättetråkigt, verkligen. Fyfan, HUR BRA??? Haha han känner inte mig tillräckligt bra för att veta att jag visst får upp mina förhoppningar... Så får hoppas på att det blir så nu ;)
 
Det kändes i alla fall hur bra som helst, och idag fyller min värdpappa år också så grattis John! Har även börajt förberett lite inför USA, rensat mina rum och min andra garderob. Fyller även år på lördag så jag har sagt till mamma saker som jag önskar mig till USA, så lite färre saker att köpa inför resan! 
 
AAAAAAAH USA HERE I COME!!!!!
 
 

Höst

Älskar min nya kamera, så jävla fina bilder det blir.
 
 
 

Packlista

Satt idag och försökte skriva en packlista, sjukt svårt att tänka på allting man måste ha med sig, fast sen finns ju mycket i USA också. Kommer garanterat lägga till fler saker, och kommentera gärna om ni kommer på något som jag har glömt!

En månad kvar idag!!!

 

 

Handbagage
• Pass, visum, DS2019 form, flygbiljett
• Mobil + Hörlurar
• Bok
• Kopior på viktiga papper
• Internationella körkortet
• Kamera
• Pengar
• Ipad

New York-väskan
• Tandkräm + tandborste
• Smink
• Sminkborttagning + bomullspads
• Plattång
• Hårsnoddar + hårspännen
• Hårborste
• Parfym
• Deo
• Schampo, balsam & tvål (små)
• Ipren
• Sovkläder (jespers tröja och vita shorts)
• 3 par trosor
• 3 strumpor
• Skor att ha på sig
• Mobil, kamera och ipad laddare
• 2 par byxor (Mina mönstrade)
• 1 klänning/långkjol
• 3 tröjor
• 1 tjocktröja
• Smutstvättpåse
• Adapter
• Lexikon

 

 

Washington-väskan
• Trosor • Strumpor
• 4 par byxor
• 3 klänningar
• 4 shorts
• 3/4 par skor
• Tröjor (t-shirts, Linnen, koftor, fintröjor)
• One piece (om det får plats)
• 4 bh:ar (2 vanliga och 2 bandue)
• 1 par mjukisbyxor
• 2 bikinis
• Tamponger
• Bankdosa
• Rakhyvel
• Glasögon + fodral (linser)
• Träningsskor + träningskläder
• Svenskt godis
• Presenter till värdfamiljen
• Foton till rummet
• 1 par leggings
• Naglack
• 3 jackor
• Nässpray
• Hårddisk
• Bellas brev

 

Åka i:
• Långkjol/mönstrade byxor
• Tjocktröja och tunn jacka eller tunn tröja och lite tjockare jacka
• Converse

 

 

Att köpa
• Smink, sminkborttagning + bomullspads
• Hårspännen och toffsar
• Deo
• Schampo, balsam och tvål (små flaskor)
• Ipren
• Hårdisk (kanske)
• Tamponger
• Rakhyvel (kanske)
• Svenskt godis
• Leggings
• Långkjol
• Bakpulver/vaniljsocker (kanske)
• Svensk-engelsk ordbok
• dl,msk,tsk mått
• Nässpray
• Kok/bakbok

RSS 2.0